AUKE KOK


Auke Kok studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna was hij werkzaam als redacteur van de Haagse Post en maandblad Quote. Tussen 1990 en 2000 was Kok redacteur, adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur ad interim van opinieweekblad HP/De Tijd, daarna stapte hij als redactiechef over naar het Radio 1 Journaal. In 2004 vestigde Kok zich als zelfstandig journalist en boekenschrijver.

Auke Kok studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna was hij werkzaam als redacteur van de Haagse Post en maandblad Quote. Tussen 1990 en 2000 was Kok redacteur, adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur ad interim van opinieweekblad HP/De Tijd, daarna stapte hij als redactiechef over naar het Radio 1 Journaal. In 2004 vestigde Kok zich als zelfstandig journalist en boekenschrijver. Oorlog, geschiedenis en sport zijn terugkerende thema's in zijn werk, dat zich doorgaans laat kenmerken door sterke accenten op de tijdgeest en een verhalende, empathische schrijfstijl. Vanwege zijn sporthistorische kennis treedt Kok regelmatig op in radio- en televisieprogramma's. Hij is onder andere medewerker van NRC Handelsblad, het weekblad Vrij Nederland en de VARAgids. Zijn voetbalcolumns in HP/De Tijd zijn in 2000 gebundeld als boek onder de titel Balverliefd. De columns die hij schreef als stadschroniqueur van Het Parool zijn in 2014 als boek verschenen (De eenzaamste vrouw van Amsterdam).

Auke Kok liep in 1983 als doctorandus maatschappijgeschiedenis (Erasmus Universiteit Rotterdam) stage bij het opinieweekblad Haagse Post. Hij werd daar schrijvend redacteur, vervolgens lid van de eerste redactie van het zakenblad Quote en keerde in 1989 terug naar de Haagse Post om daar een sectie economie op te zetten.

Een jaar later werd Kok chef economie bij het fusieblad HP/De Tijd en in 1995 adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur a.i.

In 2000 stapte hij als redactiechef over naar NOS Radio 1 Journaal.
In 2004 vestigde Kok zich als zelfstandig journalist en boekenschrijver.
Hij is getrouwd met Dido Michielsen en vader van twee dochters.Bekijk de website: https://www.aukekok.nl/


Meer Projecten: Afro Cosmetics NL website
BCI Haarlem
BeeldenWerk Mobiele website
Beitels Beitel-techniek


Terug naar het overzicht >>